Ana içeriğe atla

Ameliyathane Hizmetleri / Atama,Kpss,İş Olanakları ve Yatay-Dikey Geçiş





Merhaba arkadaşlar. Bunu bir ameliyathane teknikeri kardeşiniz yazıyor. Bu yazımda ameliyathane hizmetleri bölümünün; atma - alım durumunu, kpss puanını, iş olanaklarını,nerede çalışıp-ne yaptığımızı, yatay geçiş - dikey geçiş durumlarını ve ders zorluğunu  anlatacağım. Yukarıdaki video bu yazıların özeti niteliğindedir, onu da izleyebilirsiniz. Kafanıza takılan yada herhangi bir sorunuz olursa aşağıdan yorum atabilirsiniz.


Atama alım durumu:

2017 yılında 61 devlet, 2018 yılında 39+172 2 yıl toplamda 272 kişi devlete yapıldı. Üniversitelere toplamda 50-60 aralığında atama yapıldı. Yani sonuç olarak üniversite hastanelerine ve devlet hastanelerine toplamda 330 civarı atama yapıldı.

NOT: Üniversite hastaneleri kendi internet sitelerinden duyuru yapıyor ve kendiniz bizzat giderek istenen evraklarla başvuruyorsunuz.


Kpss Puanı:

2016 yılında kpss sınavı oldu. 2 yıllın bölümler ön lisans olarak geçer ve çift yıllarda kpss sınavları olur. 2017 yılını 81 puanla bitirdi. 2018 yılını ise 77 puanla bitirdi. Bitirdi dediğim en düşük puanla atanan kişi. Ve 4 kasım 2018 de yeniden kpss olacak ilk alımda yüksek puandan düşük puan doğru atanacaklar.


İş Olanakları:

Kpss puanıyla devlet hastanelerine atanıyorsunuz yada üniversite hastanelerine başvurarak alınıyorsunuz.(üniversite hastanesi de kpss puanına bakıyor.)

Özel hastanelerde iş bulabilmek için kendinizi geliştirmiş yani üniversitenin öğrettikleriyle kalmayan ve deneyimli olmalısınız.


Yatay Geçiş / Dikey Geçiş:

2 yıllık bütün sağlık bölümlerine kurum içi(aynı üniversite içi) ve kurumlar arası(iki farklı üniversite arası) yatay geçiş yapabilirsiniz. Yatay geçişte ortalamanıza ve tyt puanınıza bakılır. Bazı üniversiteler sadece puanla, bazıları sadece ortalamayla, bazılarıysa ikisiyle de alabilir. Benim önerim üniversitenin sitesinden numarasını bulun ve arayıp istediğinizi sorun.

Dikey geçişle hemşirelik bölümüne geçiyorsunuz. Mezun olduktan sonra temmuz ayında DGS sınavı oluyor 60 türkçe 60 matematik bu sınada en çok matematik puan getiriyor. Ben hesaplamıştım 1 net tükçe yap 40 net matematik yap hemşireliğe gidersin ama bu bu yıl için :) Hemşireliğe genelde 3. sınıftan başlıyorsun ama bu da üniversiteden üniversiteye değişiyor.


Dersler Zor Mu? Hangi Dersler Var?

Arkadaşlar derslerimiz sözel ağırlıklı ve biraz ezberleyeceğiniz kelimeler-kavramlar olacak. Halledeceğinize inanıyorum ama ingilizce dersinde temeli olmayanlar zorlanabilir.

Gördüğümüz derslere ve ders içeriklerine BURAYA tıklayarak okuduğum üniversitenin sitesinden ulaşabilirsiniz.


Nerede Çalışıyor? Ne Yapıyoruz? 

Hastanelerin ameliyathanelerinde ve MSÜ(merkezi sterilizasyon ünitesi) 'nde çalışıyoruz. Ameliyathanede ameliyat masası hazırlıyor, istenilen aleti veriyor, doktor ve asistana yardım ediyoruz. MSÜ de ise ameliyat aletlerini yıkıyor paketliyor ve steril ediyoruz. Arkadaşlar diğer hastanelerde açığa göre benim söylediklerimden başka işler de yapabilirsiniz.

Staj

1. sınıfta staj olmuyor. 1. sınıf bitince 30 iş günü (1.5 ay) yaz stajı oluyor. 2. sınıfta hafta içi stajımız oluyor.


Benim yazacaklarım bu kadar. Okuduğun için teşekkür ederim. Sorularını aşağıya yorum atarak sorabilirsin. Ayrıca BURAYA tıklayarak youtube kanalımdan da faydalanabilirsiniz.

Bu yazı @ameliyathanehizmetleri instagram sayfası yöneticisi tarafından yazılmıştır. 


          fFACEBOOK                             İNSTAGRAM                        TWİTTER    

oo 
                                                          ÖNERİ YAZI                                                            

Yorumlar

  1. Kaç puanla yerlesiliyor bölüme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Türkiye'deki üniversiteler için 2018 taban puanı 279,48 dir ve bu bir vakıf üniversitesine aittir.
      Devlet üniversiteleri içinden taban puanı ise 293,14 tür.

      Sil
    2. 185 siralmas yaptim atanma ihtimalim nedir sizce

      Sil
    3. 2016 kpss yi göz önüne alırsak 2018 kpss ye kadar 330 civarı kişi alındı. Dolayısıyla büyük ihtimal atanacağınızı düşünüyorum. Bu ay içinde de kontenjanlar açıklanacak diye söylenti var takip edin kesinlikle tercih verin.

      Sil
  2. Sağlık bakım teknisyeni bölümü okumaktayım sizce ünüversitede hangi bölümü secmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bunu senin karar vermen gerekiyor. Karar verirken bölümü araştır. Ne iş yapacağını yani görev tanımını oku. 2016-2018 kpss arası kaç kişi alınmış? En son atanan kişi kaç puan ile atanmış? gibi soruların cevaplarını ara.

      Sil
  3. Bende ameliyathane teknikerliği okumak istiyorum ama atanma yok diyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atanma var ama yeteri kadar yok tabi. 2 yılda 330 kişi alıyorlar. Sen kpss den 85 ve üstü puan alırsan rahat atanacağını düşünüyorum :)

      Sil
  4. 375.sıradayım.acaba atanma ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. 2016 kpss de 330 civarı kişi alındı ama bu 2018 kpps de alım sayısı artabilir. Bence atanma ihtimalin var.

      Sil
    2. kaç puanla 375. sıradasınız ?

      Sil
  5. Bu sene 500 civari atanma olur mu sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sadece 2019 yılı değil 2020 yılında bile 500 civarı kişi almaları maalesef çok zor.

      Sil
  6. Tabiki de hayır asla öyle bir şey yapmazlar!

    YanıtlaSil
  7. Ameliyathane hizmetleri okuyup bitirip devletçe atandığımızda yardımcı personelmi yoksa ameliyathane hemşiresi gibimi olucaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, devlet hastanelerine atananların neredeyse hepsi ameliyathane hemşiresi gibi görev yapar. Bazen istisnalar oluyor ama bunları da derneklerimiz aracığı ile halletmeye çalışıyoruz. Böyle bir durum olursa bizimle iletişime geçiniz yardımcı oluruz :)

      Sil
  8. ben sağlık lisesinde öğretmenim son atamalarda mezun öğrencilerimizden 2 tanesi ameliyathane teknikerliğine ataması gerçekleşti. çok tercih edilen bir bölüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Ahu hocam çok tercih edilen bir bölüm. Ayrıca çok sevindim öğrencilerinizin ameliyathane teknikeri olarak atanmasına. Yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum :)

      Sil
  9. Son dönemde eminim çokça tercih edilen bir bölüm.oldu. Hastanede görev yaptığım dönemlerde öğrendim ki isin9 hakkıyla yapanların gerçekten ayakta alkışlanması gereken bir meslek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız çokça tercih ediliyor, ameliyathane hizmetleri ile ilgili sosyal medyadan sürekli soru alıyorum. Sadece ameliyathane teknikerleri değil işini hakkıyla yapan bütün sağlıkçıların ayakta alkışlanmasını gerektiğini düşünüyorum. Bu değerli yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum :)

      Sil
  10. Bu bölümü okuyup hemşireliğe nasıl geçebilirim

    YanıtlaSil
  11. Bu bölümü okuyup hemşireliğe nasıl geçebilirim

    YanıtlaSil
  12. Merhaba tercih donemindeyix ve bu bölümü yqzmalimiyim bilmiyorum siz bu bölümü oneriyor musunuz cevaplarsaniz cok sevinirim♡♡♥♥

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, üniversite hastanelerinde kişiye özel şartlar açılıp alım yapılıyor. Kpss puanı sadece boş bir madde gibi kalıyor. Bunların önüne nasıl geçilicek acaba? çalışmalar yapılıyor mu?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, bu bölğme yerleştim, merak ettiğim diğer sağlık bölümleri gibi damaryolu vs öğreniyor muyuz yoksa sadece aletlerin sterilizasyonu filan mı öğreniliyor. Cevaplaraanız çok sevinirim 🤗

    YanıtlaSil
  15. Tercihlerle ilgili bilgi nasıl alıcaz ??????

    YanıtlaSil
  16. Ben 81 puan aldım ama sıralama 792 sizce atanma umudu var mıdır

    YanıtlaSil
  17. Sizce dgs ile hemsirelik yapmak mi daha kolay kpssyle atanmak mi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İzleyiciler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ameliyathane Hizmetleri / Yaz Stajı ve Defteri

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda yaz stajı hakkında bilgi vereceğim ve yaz stajı defterimden 1 sayfayı sizlerle paylaşacağım. Birinci sınıfın ilk döneminin sonuna doğru size belgeler veriliyor ve stajı hangi hastanede yapacaksanız oranın yazı işlerine verip 1-2 hafta(hastaneye sorun) sonra almaya geliyorsunuz. Bazı üniversiteler kendi hastanelerinde yaptırıyor, bazıları ise istediğiniz hastanede yapmanıza olana tanıyor. Size önerim bir an önce hastaneye başvurmanız çünkü konteyjan dolma olasılığı var. Bazı hastaneler staj ücreti veriyor bazılarıysa vermiyor. Ücret verilip verilmediğini telefonla yada yüz yüze sorabilirsiniz. İkinci dönemin başında sizden yaz stajı belgenizi danışman hocanız alıyor. Tabi stajını ayarlayamayanlar da oluyor. Çünkü bazı hastanelerin değişik şartları olabiliyor, değişik belgeler isteyebiliyorlar ve en önemlisi konteyjan doluyor. Bu yüzden belgelerin toplanması nisan ayına kadar sürebiliyor. Hatta dilekçe verilerek süre daha da uzatılabiliyor. ÖNEMLİ

Ameliyathane Hizmetleri Vize Soruları

Arkadaşlar ameliyathane hizmetleri programı Cerrahi Hastalık Bilgisi Vize Soruları nı yayınlıyoruz. Staj defteri gibi daha size lazım olacak bir çok bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.  Final sorularını da koymaya çalışacağız. Biraz size tecrübelerimden bahsedeyim. Sorular genelde testtir ama bir kaç tane klasik içlerinde vardır. Siyah yuvarlak daire ile işaretlenmiş şıklar doğru şıklardır. 2014 yazdığına bakmayın 2018 de sorulmuştur bu sorular. Her yıl hocalar eski konulardan karma yapar. Bazıların ellerinde çıkmış sorular olur ve rahat 50 puan alır. Ayrıca arkadaşlar finalde vize sorularından bazıları da çıkar benden söylemesi. Bende siz meslektaşlarımla bu soruları paylaşıyorum iyi çalışmalar...

Ameliyathane Hizmetleri | Üroloji Staj Defteri

                                                  VARİKOSEL(TESTİS DAMARLARININ GENİŞLEMESİ) Hasta uyutuldu. Hemşire ve ben yıkanıp gömlek ve eldiven giydim. Masayı hazırladık. Hemşire hastayı boyadı. Hasta örtülürken yardım ettim. Doktora gömlek ve eldiven giydirdim. Doktor ve hemşire ameliyat bölgesinde çalıştı ben ise masadan istenilen aletleri verdim. Koter ve aspiratör bağlandı. Kasıktan bir insizyon yapıldı. Genişleyen venlere ulaşılıp venler bağlandı. Koterle kanayan yerler yakıldı. İnsizyon yeri dikildi. Batikonla silinip spanç kondu ve betafiks ile bantlandı. Aletler sayıldı ve ameliyat sonlandırıldı.                                         UPJ DARLIK(ÜRETER TAŞI ALINMASI) Hazırlık: Yerler silindi. Aletler saydekse konuldu. Yeşil ve önlük bohçaları getirilip en dış kısmı açıldı. Gömlek bohçası tamamen açıldı. Eldiven masaya konuldu. Eller yıkandı. Kompresle kurulanıp gömlek ve eldiven giyildi. Yeşil bohçası açılıp saydeksten gerekli olan aletler alınıp üzerlerin