Ana içeriğe atla

Ameliyathane Hizmetleri|İş Bulmak Kolay Mı?

Merhaba arkadaşlar. Tercih dönemlerinde genel olarak 2 yıllık sağlık bölümü mezunlarının özellikle televizyonda kolay iş bulacağını söylüyorlar. Ama istatistiklere bakarsak 10.000 civarı mezun var ve her yıl mezun sayısı artıyor.



Devlete devlet hastaneleri ve üniversite hastaneleri dahil 2 yılda 300-400 kişi alınıyor.  Devlet ve üniversite malesef bize az kadro veriyor.

Özel hastanelerde de iş bulmak kolay değil. Neredeyse hepsi deneyim istiyor. Yeni mezun biri nasıl deneyimli olabilir ki? Yani anlayacağınız tecrübeniz yoksa iş bulmanız zor.

Sonuç olarak arkadaşlar burada 2 yol karşımıza çıkıyor.


  1. Ya kpss sınavından en az 85 gibi bir puan alacaksınız 2 yıl içinde atanacaksınız. 
  2. Ya da özel hastaneye bir şekilde girip tecrübe edineceksiniz. Artık üniversite hastaneleri de 1 yıl tecrübeli almaya başlıyor.

Bu 2 maddenin dışında kalanların yanlış hatırlamıyorsam %92 işsiz kalıyor.


Yazımı desteklemek için Hür 24 sitesinden şu alıntıyı da paylaşıyorum;

Ameliyathane Teknikerleri Derneği (ATEKDER) Yönetim kurulu üyesi Eyüp Aslan ve  Batman İl temsilcisi Esra Konak  konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler:
"Türkiye'de özel ve devlet üniversitelerinde ameliyathane hizmetleri adı altında bir program eğitimi veriliyor.
Her yıl mezun veren bölüm İş olanağı sağlamıyor söz konusu bölüm mezunları cerrahi Asistan konusunda ön lisans eğitimi almasına rağmen eğitim aldıkları alanda Sağlık Bakanlığınca istihdam edilemiyor.”

%92 demiştim orada %8 lik bir dilim bunların dışında iş buluyor. Bu iş biraz şans ta olsa mücade edin, yılmayın ve kedinizi geliştirin. Hastane hastane gezin iş arayın. Allah yardımcınız olsun.


ÖNERİM: 1. Sınıfta kpss ye başlamanız. Günlük 1 saat video izleseniz kpss yaklaşınca konulara yabancılık çekmez ve rahat edersiniz. Ama bu genel kültür için. Tükçe ve matematik için de bir program yapın. Selametle :)

Yorumlar

İzleyiciler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ameliyathane Hizmetleri / Yaz Stajı ve Defteri

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda yaz stajı hakkında bilgi vereceğim ve yaz stajı defterimden 1 sayfayı sizlerle paylaşacağım. Birinci sınıfın ilk döneminin sonuna doğru size belgeler veriliyor ve stajı hangi hastanede yapacaksanız oranın yazı işlerine verip 1-2 hafta(hastaneye sorun) sonra almaya geliyorsunuz. Bazı üniversiteler kendi hastanelerinde yaptırıyor, bazıları ise istediğiniz hastanede yapmanıza olana tanıyor. Size önerim bir an önce hastaneye başvurmanız çünkü konteyjan dolma olasılığı var. Bazı hastaneler staj ücreti veriyor bazılarıysa vermiyor. Ücret verilip verilmediğini telefonla yada yüz yüze sorabilirsiniz. İkinci dönemin başında sizden yaz stajı belgenizi danışman hocanız alıyor. Tabi stajını ayarlayamayanlar da oluyor. Çünkü bazı hastanelerin değişik şartları olabiliyor, değişik belgeler isteyebiliyorlar ve en önemlisi konteyjan doluyor. Bu yüzden belgelerin toplanması nisan ayına kadar sürebiliyor. Hatta dilekçe verilerek süre daha da uzatılabiliyor. ÖNEMLİ

Ameliyathane Hizmetleri Vize Soruları

Arkadaşlar ameliyathane hizmetleri programı Cerrahi Hastalık Bilgisi Vize Soruları nı yayınlıyoruz. Staj defteri gibi daha size lazım olacak bir çok bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.  Final sorularını da koymaya çalışacağız. Biraz size tecrübelerimden bahsedeyim. Sorular genelde testtir ama bir kaç tane klasik içlerinde vardır. Siyah yuvarlak daire ile işaretlenmiş şıklar doğru şıklardır. 2014 yazdığına bakmayın 2018 de sorulmuştur bu sorular. Her yıl hocalar eski konulardan karma yapar. Bazıların ellerinde çıkmış sorular olur ve rahat 50 puan alır. Ayrıca arkadaşlar finalde vize sorularından bazıları da çıkar benden söylemesi. Bende siz meslektaşlarımla bu soruları paylaşıyorum iyi çalışmalar...

Ameliyathane Hizmetleri | Üroloji Staj Defteri

                                                  VARİKOSEL(TESTİS DAMARLARININ GENİŞLEMESİ) Hasta uyutuldu. Hemşire ve ben yıkanıp gömlek ve eldiven giydim. Masayı hazırladık. Hemşire hastayı boyadı. Hasta örtülürken yardım ettim. Doktora gömlek ve eldiven giydirdim. Doktor ve hemşire ameliyat bölgesinde çalıştı ben ise masadan istenilen aletleri verdim. Koter ve aspiratör bağlandı. Kasıktan bir insizyon yapıldı. Genişleyen venlere ulaşılıp venler bağlandı. Koterle kanayan yerler yakıldı. İnsizyon yeri dikildi. Batikonla silinip spanç kondu ve betafiks ile bantlandı. Aletler sayıldı ve ameliyat sonlandırıldı.                                         UPJ DARLIK(ÜRETER TAŞI ALINMASI) Hazırlık: Yerler silindi. Aletler saydekse konuldu. Yeşil ve önlük bohçaları getirilip en dış kısmı açıldı. Gömlek bohçası tamamen açıldı. Eldiven masaya konuldu. Eller yıkandı. Kompresle kurulanıp gömlek ve eldiven giyildi. Yeşil bohçası açılıp saydeksten gerekli olan aletler alınıp üzerlerin