Ana içeriğe atla

Korona Virüs Ameliyathane Hizmetleri Atamalarını Etkiler Mi?

   Merhaba arkadaşlarım. Bu yazımda korona virüsün ameliyathane hizmetleri atamalarına etkisi nedir? Diğer sağlık bölümlerinden hangilerinin ataması artabilir veya azalabilir? Gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.



Öncelikle size daha iyi anlamanız için korona virüs testi pozitif çıkan birinin hastanedeki yolculuğunu anlatayım. Hastamızın testi pozitif çıkınca onu yatırırlar ve karantinaya alırlar. Bu karantina genelde servis kısmında olur ve onlarla doktorlarhemşireler, ilk ve acil yardım mezunları yani paramedikler ve attler ilgilenebilir. Hastaneye korana virüslü bir sürü hasta yatacağını düşünürsek bu çalışanlar hastalara yetişememeye başlayabilir. Bu yüzden bunlara ihtiyaç artar.

 Servislerde kötüleşen hastalara da yoğun bakıma götürülür ve genelde entübe edilir. Burada da çalışanların çoğu hemşirelerdir.

Biz ameliyathane teknikerlerine gelirsek bu basamakların hiç birinde yokuz. Ameliyathanede çalışanlar için bir yoğunluk söz konusu değil. Ama merkezi sterilizasyon ünitesinde çalışan sayısı hastanede artan hasta sayısından  dolayı yetersiz gelebilir ve bu durum ameliyathane teknikeri atamasını artırabilir. Ama hastane MSÜ özel firmalara ihale yoluyla verildiği için bize istihdam olacağını maalesef düşünmüyorum.

Evet arkadaşlar sonuç olarak ameliyathane hizmetleri bölümüne korona virüsü tedavisinde ihtiyaç az gibi görünüyor ve bu yüzden normalde 60-70 bandında olan atama sayısı daha az olacağını düşünüyorum.  

Hemşire, paramedik ve att ye ihtiyaç artacağından atamalarının da artacağını düşünüyorum. Tabi Sağlık Bakanlığı bir sürpriz yapıp birinin atamasını artırıp diğerlerinin atamasını azaltabilir.

Evet sizlere koronavirüsün  bölümümüzün atamalarına olabilecek etkilerini anlattım. Başka yazılarda görüşmek üzere. Sevgiler ☺

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Amin, çok teşekkür ederim. Sizlerin duaları bizlere güç veriyor.

      Sil
  2. İşiniz gerçekten zor. Bu süreçte dualarımız sizinle, bütün sağlık çalışanlarına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Desteğiniz için asıl biz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İzleyiciler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ameliyathane Hizmetleri / Yaz Stajı ve Defteri

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda yaz stajı hakkında bilgi vereceğim ve yaz stajı defterimden 1 sayfayı sizlerle paylaşacağım. Birinci sınıfın ilk döneminin sonuna doğru size belgeler veriliyor ve stajı hangi hastanede yapacaksanız oranın yazı işlerine verip 1-2 hafta(hastaneye sorun) sonra almaya geliyorsunuz. Bazı üniversiteler kendi hastanelerinde yaptırıyor, bazıları ise istediğiniz hastanede yapmanıza olana tanıyor. Size önerim bir an önce hastaneye başvurmanız çünkü konteyjan dolma olasılığı var. Bazı hastaneler staj ücreti veriyor bazılarıysa vermiyor. Ücret verilip verilmediğini telefonla yada yüz yüze sorabilirsiniz. İkinci dönemin başında sizden yaz stajı belgenizi danışman hocanız alıyor. Tabi stajını ayarlayamayanlar da oluyor. Çünkü bazı hastanelerin değişik şartları olabiliyor, değişik belgeler isteyebiliyorlar ve en önemlisi konteyjan doluyor. Bu yüzden belgelerin toplanması nisan ayına kadar sürebiliyor. Hatta dilekçe verilerek süre daha da uzatılabiliyor. ÖNEMLİ

Ameliyathane Hizmetleri Vize Soruları

Arkadaşlar ameliyathane hizmetleri programı Cerrahi Hastalık Bilgisi Vize Soruları nı yayınlıyoruz. Staj defteri gibi daha size lazım olacak bir çok bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.  Final sorularını da koymaya çalışacağız. Biraz size tecrübelerimden bahsedeyim. Sorular genelde testtir ama bir kaç tane klasik içlerinde vardır. Siyah yuvarlak daire ile işaretlenmiş şıklar doğru şıklardır. 2014 yazdığına bakmayın 2018 de sorulmuştur bu sorular. Her yıl hocalar eski konulardan karma yapar. Bazıların ellerinde çıkmış sorular olur ve rahat 50 puan alır. Ayrıca arkadaşlar finalde vize sorularından bazıları da çıkar benden söylemesi. Bende siz meslektaşlarımla bu soruları paylaşıyorum iyi çalışmalar...

Ameliyathane Hizmetleri | Üroloji Staj Defteri

                                                  VARİKOSEL(TESTİS DAMARLARININ GENİŞLEMESİ) Hasta uyutuldu. Hemşire ve ben yıkanıp gömlek ve eldiven giydim. Masayı hazırladık. Hemşire hastayı boyadı. Hasta örtülürken yardım ettim. Doktora gömlek ve eldiven giydirdim. Doktor ve hemşire ameliyat bölgesinde çalıştı ben ise masadan istenilen aletleri verdim. Koter ve aspiratör bağlandı. Kasıktan bir insizyon yapıldı. Genişleyen venlere ulaşılıp venler bağlandı. Koterle kanayan yerler yakıldı. İnsizyon yeri dikildi. Batikonla silinip spanç kondu ve betafiks ile bantlandı. Aletler sayıldı ve ameliyat sonlandırıldı.                                         UPJ DARLIK(ÜRETER TAŞI ALINMASI) Hazırlık: Yerler silindi. Aletler saydekse konuldu. Yeşil ve önlük bohçaları getirilip en dış kısmı açıldı. Gömlek bohçası tamamen açıldı. Eldiven masaya konuldu. Eller yıkandı. Kompresle kurulanıp gömlek ve eldiven giyildi. Yeşil bohçası açılıp saydeksten gerekli olan aletler alınıp üzerlerin